pátek 20. ledna 2017

Vznik nové ČESKÉ fantasy


Ráda bych vám dnes trochu „rozšířila obzory“ jedním zajímavým knižním projektem, na který jsem nedávno narazila. Jedná se o projekt, který má za cíl vydání nové ČESKÉ fantasy ságy s interaktivními prvky. Neumíte si představit knihu s interaktivními prvky?

V zásadě je to pořád kniha. Jediné v čem se liší, je, že je doplněná nejen o knižní ilustrace, ale také digitální ilustrace, propracovanou mapu s opravdu podrobně nakresleným světem, hudbou nahranou přímo pro knihu, vlastním jazykem a spoustu dalších digitálních věcí, které ke knize patří, ale jsou dostupné zvlášť na oficiální stránce knihy. Některé ilustrace přímo z oficiálních stránek si můžete prohlédnout i zde :).

Tento projekt mě opravdu zaujal, jelikož je celá připravovaná pětidílná sága velmi dobře navrhnutá a propracovaná. „Na svědomí“ ji mají dva sympatičtí kluci, kteří na vzniku knihy a celého interaktivního materiálu spolu s dalšími lidmi spolupracovali víc než pět let.



Přiblížení o čem kniha je:

Sepsané příběhy se odehrávají v Avirii, rozsáhlé zemi na severovýchodě Enevris. Ve starých hvozdech se zde ukrývají ruiny z dávných časů, objímané psím vínem, vysoká pohoří jsou prostoupena hlubokými jeskyněmi a slujemi, široké pláně se táhnou do dálav a země je brázděna koryty dravých řek.
Skryty lidským zrakům tady stále žijí bytosti, jež obývaly tyto končiny dávno před příchodem Aviřanů. Lešijové a lešy, bytosti pečující o les. Obludníci z mokřadů a bažin, či sirény z útesů na pomezí pevniny a oceánu. Žijí zde také rusalky, dlící u odlehlých tůní. Můry, ošklivé stařeny brázdící kulhavou chůzí děsivá a chmurná místa. V hlubokých hvozdech a jeskyních však číhají i mnohem děsivější stvoření…






 Projekt jsem našla na stránce nazvané Startovač. Možná víte o co jde a možná ne. Jde hlavně o to, že navrhovatelé projektů se snaží vybrat dostatečné peníze, k jejich uskutečnění. Můžete přispět určitou částkou, za kterou vám navrhovatelé nabízí zajímavou odměnu, kterou obdržíte po uskutečnění celého procesu, tedy dosáhnutím cíle a vybráním dostatečné částky. Já se rozhodla ságu Odkaz tastedarů podpořit zakoupením balíčku s knihou s pevnou vazbou a podpisem a věnováním autorů. K tomu navíc mapu Avirie ve formátu A2, 2 záložky a placku. Autoři slibují dodání do 2 měsíců od skončení kampaně. Už se těším až, mi odměna dorazí a já budu moci zjistit, zda kniha splní má očekávání :).


Pokud se chcete dozvědět víc nebo přímo podpořit vznik knihy, můžete se podívat na oficiální stránky nebo jejich projekt na Startovači.



Podpora na startovači: https://www.startovac.cz/projekty/odkaz-tastedaru/

Oficiální stránky: http://www.odkaztastedaru.cz/


2 komentáře:

  1. Výborný článek :) Tahle kniha vypadá hodně zajímavě dějem i interaktivními prvky :) Mám ráda fantasy a knihy s mapou a ilustracemi :) Takže mám velkou chuť projekt podpořit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :). Jsem moc ráda, že jsem někoho nalákala knihu podpořit, protože si myslím, že v poslední době není moc takových zajímavých knižních projektů a kniha opravdu vypadá moc zajímavě :).

      Vymazat