čtvrtek 22. dubna 2021

 

Tyran je druhý díl knihy King a dnes vám přináším recenzi na tento krásný erotický román. Není to ovšem klasický erotický román pro „měkoty“ a lidi, kteří nemají rádi násilí a vulgární vyjadřování. Nepředvídatelný, vulgární a úchvatný. Takový je King i jeho druhý díl.

Tahle kniha vás určitě zaujme nejen krásným obalem, ale i celým prostředím a dějem. Pokud jste četli první díl, určitě víte, že to pro hlavní postavy není vůbec jednoduché a všichni prožívají celkem svízelné situace. Ačkoli se děj může zdát příliš „napínavý“, protože se pořád něco děje, podle mě se to dokonale hodí k prostředí amerického podsvětí. Sex, drogy, alkohol a násilí by asi nejlépe vystihlo děj celé knihy.

Za mě je druhý díl ještě lepší než ten první. Sotva začnete číst, nebudete se moci odtrhnout a když už si myslíte, že bude všechno v pořádku, přijde další zvrat a další dost drsné dobrodružství. I když nad některými scénami tak trochu přivíráte oči, myslím že k této knize to skvěle pasuje a vulgární jazyk, kterým je celá kniha napsaná jen napomáhá tomu, že vás to celé pohltí.

Hlavní postavy jsou velmi uvěřitelné a myslím, že nakonec si svým způsobem oblíbíte všechny. King je uhrančivý, Doe nebo také Ray se z vylekané holky změní celkem rychle v silnou a zajímavou osobnost. No a náš tajemný tyran se vyklube v pěkného zmetka, který všem značně znepříjemní život. Nakonec si možná oblíbíte i Rayna taťku, který se původně jeví jako workholik s chladným srdcem. Z prvního dílu si možná vzpomenete na Raynu kamarádku Niki, která to neměla vůbec jednoduché, ale nakonec zjistíte, že měla na celý vývoj knihy dost podstatný vliv i přes to, že je to vedlejší postava. A kdo si vzpomene na lehkomyslného a vtipného Preppyho, bude mít na konci velkou slzu v oku.

Vývoj celého příběhu byl překvapivý a hodně drsný, ale určitě se vám bude líbit, že máte aspoň nad čím přemýšlet. Erotické scény, které celou knihu provázejí jsou velmi hezky napsané, takže pokud máte tento typ knih rádi, určitě neváhejte a pořiďte si oba díly. Myslím, že rozhodně nebudete litovat. A jak už jsem řekla, Tyran je ještě mnohem lepší než první kniha King. I když bylo zajímavé pozorovat, jak se hlavní postavy poznávají, tento díl je už o opravdové lásce, tak trochu i zakázané jako v Romeovi a Julii.

Knihu k recenzi poskytl internetový obchod megaknihy.cz, kde najdete nejen tuto, ale i další skvělé knihy a dokonce i jiné věci. Navíc mají nové záložky, které dávají k objednávkám zdarma a musím říct, že jsem je viděla a jsou naprosto boží. Tak neváhejte a mrkněte tam, určitě si něco zajímavého vyberete a za ty krásné záložky to také stojí :-).




HODNOCENÍ: ★★★★★

Žádné komentáře:

Okomentovat