úterý 28. února 2017

Jak doplňuji knihovničku

Nejsem zrovna typ člověka, který se rád chlubí a přírůstkové příspěvky moc nepřidávám, ale víc jak 20 knih za necelé 3 týdny + nějaké knihy z vánoc, narozenin, výměny atd. už k chlubení přímo vybízí. Nikdy jsem nekupovala víc než pár knih za rok, ale od loňského roku se něco "lehce" zvrtlo a tenhle měsíc mě pohltila přímo nakupovací horečka. Pár knih už jsem přečetla ( na některé sem později přidám recenze), ale z nedostatku času toho mám ještě hodně před sebou. A jací nový krasavci na mě vyhlíží z knihovničky?




Začnu knihami od Vánoc a narozenin. Celkem jsem jich k těmto příležitostem dostala 7: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, Dívka ve vlaku, Život po tobě, Nedej se, Ódinovo dítě, Harry Potter a prokleté dítě a Panský klub. Harryho na fotce nemám, protože jsem ho půjčila kamarádce (O MŮJ BOŽE, JAK JSEM TO MOHLA DOPUSTIT?!!! :D) a Dívku ve vlaku mám zrovna rozečtenou takže jsem ji neměla po ruce. Po některých z těchto knih už jsem nějakou dobu koukala, ale nikdy jsem se nedonutila dojít do knihkupectví a koupit si je, a tak dotyčným osobám vděčím za velkou radost. Panský klub jsem dostala od přítele k narozeninám. Byl dokonce tak hodný, že mi ho pořídil i s podpisem autora!
 



Ohromnou radost jsem měla z výhry v jedné soutěži na Facebooku, kterou pořádalo knihkupectví Knihy.cz. Je to vůbec moje první knižní výhra. Jednalo se o soutěž, ve které se měla položit otázka přímo autorovi knihy Moudré z nebe. Tři soutěžící, kterým odpověděl knihu vyhráli.
Můj komentář a odpověď na něj:



Knihu Přítelkyně smrti už jsem také okukovala pěkně dlouho. Nakonec se mi ji podařilo vyměnit za Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala, která mi tak úplně nevyhovovala.



Pak jsem neodolala pořídit si nějaké starší knihy. Starší knihy mám ráda. Krásně voní a většinu jsem sehnala pod 50 Kč (nejdražší byla Alenka v kraji divů a za zrcadlem za 75,-). Největší radost mám asi z Gulliverových cest a Alenky v kraji divů. Jsou v nic nádherné ilustrace a jakožto "věčné dítě" miluji pohádky :D. Sedm knih jsem koupila v angličtině. Jelikož bych si ráda angličtinu zlepšila, tohle je podle mě skvělé řešení. Jsem zvědavá, jak se s knihami poperu, protože zatím jediné knihy, co jsem kdy anglicky přečetla, byly zjednodušené, tedy pro začátečníky.




Stanici Zodiak jsem si jednou prostě jen tak koupila, když jsem "náhodou" šla kolem knihkupectví. Prostě se mi líbila. Byla ve slevě a má zajímavou obálku. Neberte to, no ne?



Další knihou je recenzní výtisk Elementa, od autora a s podpisem (recenze ZDE). Má krásnou obálku, takže se v knihovničce krásně vyjímá.




No a konečně dnes mi přišel poslední balíček. Jedná se o box 5 knih Percyho Jacksona a knihu Čáry života. Podařilo se mi je koupit levně od jednoho pána, který tyto knihy spolu se spoustou dalších inzeroval v jedné skupině na FB. Jedná se o zcela nové knihy ze zrušeného e-shopu.



To bylo z mých přírůstků vše. Budu ráda za každý komentář, ať už k určité knize nebo k celému článku. Pokud se Vám můj blog líbí, můžete ho sledovat (úplně dole vlevo) nebo můžete nově sledovat i můj instagram ZDE.

2 komentáře:

  1. Moc pěkné přírůstky :) To vážně vypadá na nakupovací horečku :) Já se snažím krotit, hlvně proto, že už nemám na knihy místo :) Ale taky jsem neodolala a koupila Čáry života a Nedej se :) Tak hezké čtení přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také už bych se měla krotit, místo dochází :D. Díky moc za komentář a také přeji hezké počtení :)

      Vymazat