středa 1. března 2017

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti


Jedna z těch knih, které už jsou pár let vydané, ale já se k nim dostala až v poslední době. Věřím, že se tu určitě najde někdo, kdo si ji rád připomene.
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, vás nejspíš zaujme už svým vzhledem. Děsivá, ale zajímavá obálka a ještě děsivější a zajímavější fotografie uvnitř. Z knihy na vás přímo volají tajemství, podivnosti a záhady. To je jeden z důvodů, který mě nalákal na to, se do ní pustit.

Kniha mě bavila, ale bohužel, i já k ní mám pár výhrad. Přesto, že přiložené fotografie perfektně doplňovaly atmosféru děje, některé na mě působily rušivým dojmem a odváděly mou pozornost od příběhu.  Z počátku zdánlivě psychicky labilní, pubertální hrdina se mi sice líbil, ale v některých situacích se dle mého choval neadekvátně, stejně tak jako jeho otec, jehož chování mě občas i vyvedlo z míry. Děj byl vlastně jako na houpačce.  Zdlouhavý, ale potom velmi rychlý nástup, delší útlum a poté opět rychlý spád, ale to mi zas tolik nevadilo. Vždy když už jsem se začínala trochu nudit, zase se něco stalo a kniha si mě tak i přes nedostatky dokázala udržet.

 Je to zase něco trochu nového, žádní kouzelníci, trpaslíci a další. Zaujalo mě spoustu autorových nápadů a také jeho snaha čtenářům přiblížit představivost co nejvíc je to možné. Někteří čtenáři mají totiž občas problém si konkrétní věci představit a již zmíněné fotografie toto skvěle ulehčují (i když já bych si tedy představila některé věci raději po svém).


Celý děj se nese v trochu temné a pochmurné atmosféře, což se mi rozhodně líbí. Zejména posledních pár stran je dost napínavých a v poslední třetině, jsem tak knihu téměř nedala z rukou. Konec je naprosto geniální a samozřejmě po něm máte chuť ihned si přečíst další dva díly. Rozhodně si ráda pokračování přečtu. Určitě ji doporučuji všem, kteří mají rádi fantasy a neobvyklé téma.

Hodnocení: 🌟🌟🌟

2 komentáře:

  1. Já kolem tý knížky jako furt kroužím a nějak nevím, jestli ji přečíst nebo ne... no teď toho mám ještě na plánu dost, tak třeba jednou. Je spousta jiných knih, které mají víc hvězdiček a je na ni více chvály. :)
    www.fakynn.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zastávám názor, že čím méně se od knihy očekává, tím lépe. Většinou se mi ta kniha pak líbí, na rozdíl od případu, kdy se na knihy moc těším. Pak bývám často zklamaná. Ale je pravda, že je tu obrovský výběr lepších knih :).

      Vymazat